- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı kahve çekirdeği
- Oda sıcaklığındaki yağ, toz şeker ve yumurta karıştırılır.
- Un, kahve ve kabartma tozu elenerek yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan küçük parçalar kopartılıp, kahve çekirdeği şekli verilir.
- Bıçakla üzerine çizikler atılıp, kahve çekirdeği ortasına batırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben bu güzel tarifi nasıl kaçırmışım,Nergis'cim. eline sağlık.
YanıtlaSilIhlamurcum,senin kahvelerin yanına çok iyi olur,duble kahve lezzeti :) Sevgiler.
Sil