Somon balığı sote tarifi
Sebzeli somon balığı sote nasıl yapılır
Somon balığı kavurması tarifi
Somon balığı; pişirmesi kolay, doyurucu, hemen her zaman bulunabilen, omega-3 yağ asitleri bakımından en zengin balıklardan.Bu haliyle de çok bereketli ve sunumu çok kolay bir tarif.Malzemeler:
- 4-5 parça somon balığı filetosu
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Somon balıklarının her iki yüzü, çok az yağlanmış teflon tavada pişirilir.
- Kılçıkları temizlenir, derisi çıkartılır.
- Küçük parçalara ayrılır.
- Zeytinyağında irice doğranmış kuru soğanlar ve ezilmiş sarımsaklar kavrulur,
- Yeşil biber ve domatesler de eklenip,yağda biraz çevrilir.
- Parçalanmış somon balığı ve baharatlar eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- İstenirse ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
- Sıcak servis edilir.
valla somon sote olmuş.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;