Portakal limon şekerlemesi nasıl yapılır
Portakal limon şekerlemesi tarifi
Portakal şekerlemesi
Limon şekerlemesi
Portakal kabuğu reçeli veya limon kabuğu reçelinden artan, parçalanan kabukları robotta daha da parçalayıp veya rendenin en küçük gözüyle rendeleyerek tatlı, kek ve kurabiyeleriniz için her zaman kullanıma hazır şekerlemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı dolusu portakal veya limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- Portakal kabuğu reçeli gibi, kabukların beyaz kısımları bıçak yardımıyla çıkartılır.
- Limon kabukları da aynı şekilde hazırlanır veya sarı kısımları rendelenir.
- Kabuklar mutfak robotunda parçalanır.
- Parçalanmış kabuklar ve toz şeker karıştırılıp, kavanoza bu karışım sıkı sıkı basılır.
- Buzdolabında bir ay kadar bekletilip şekerlenmesi sağlanır.
- Kek, kurabiye ve soslara tat ve koku vermesi için kullanılır.
Tam Antalya ya göre olmuş bu tarif, denemek isterim. Portakal aroması kurabiyelerde ,keklerde çok güzel oluyor..Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilElinizin altında her mevsim hazır oluyor, hem de kabuklar değerlendirilmiş oluyor.Sevgilerimle.
Silgüzel bir renk ve tat... elinize sağlık...
YanıtlaSilKokusunu da unutmayalım :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Sil