Enginar tarifi
Kişniş soslu enginar nasıl yapılır
Değişik enginar tarifi
Ankara'da yıllarca istediğim gibi enginar bulamadığım için, gittiğim her yerden alabildiğim kadar enginar alarak dönüyorum.Bugüne kadar İzmir'den, İstanbul'dan hatta Kıbrıs'dan poşetler dolusu enginar getirdiğim oldu.Enginar mevsimi geçmeden denemek istediğim tariflerden biri de, sanıyorum Refika Birgül'e ait kişniş soslu enginar tarifiydi.Malzemeler:
- 2 adet küçük boy enginar
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı karabiber tanesi
- 1 çay kaşığı tuz
- Küçük enginarlardan alınır.
- Dış yaprakları birkaç sıra kopartılıp, yaprak uçları kesilip, yıkanır.
- Ortadan dikine ikiye kesilip, ortada ki sert yaprakları kopartılır.
- Tüylü kısmı varsa kaşık yardımı ile temizlenir.
- Limonla ovulup, üstünü kapatacak kadar limonlu su ile 15 dakika haşlanır.
- Enginarlar haşlanırken, sarımsak ve kişniş tohumları dövülür.
- 2 su bardağı suya zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve kişniş eklenip bir taşım kaynatılır.
- Enginarlar bu sosun içine atılıp, 20 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Servis tabağına alınan enginarların üstüne kalan sos ve zeytinyağı gezdirilip, ılık servis edilir.
Sevgili Nergis zamanı, çok değişik bir tarif olmuş, içinde kişniş de var, kesinlikle denemeliyim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGörüşmek dileğiyle, sevgiler.
Teşekkür ederim.Sanırım Refika Birgül'ün Hürriyet gazetesine yazdığı bir tariften not etmiştim.Değişik bir lezzet...Görüşmek üzere,hoşcakal...
YanıtlaSil