Cücük kavurması tarifi
Soğan cücüğü kavurması nasıl yapılır
Soğan cücüğü kavurması tarifi
Soğan zibeği kavurması tarifi
Çocukluğumuzda bahçelerde yeşil taze soğanların içinden uzamış cücükler kopartılır ya yemeklerin yanında taze soğan gibi yenilirdi yada yağda kavurup sadece yumurta kırılarak çok az malzeme ile çok lezzetli bir yemek yapılırdı.Sonra ki yıllarda o mevsimde Ege'de olamadığımız için cücük bulamadığımdan uzun süre yemedim sadece bir kez Ankara'da pazarda cücük satıldığını görmüş, hemen almıştım ama o kadar kartlaşmıştı ki sonuç tam bir hüsrandı.Nihayet geçen haftalarda tazesini buldum da yıllar sonra evdekilere de bu yemeği yapıp, tattırabildim :)
Malzemeler:
- 2 bağ cücük
- 5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Cücüklerin ucunda ki tohum kısmı kesilip, atılır.
- Soğan cücükleri bir parmak kalınlığında halka halka doğranır.
- Zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, bir iki defa karıştırılarak pişirilir.
- Tuz ve karabiber eklenip sıcak servis edilir.
canım çok güzel olmuş, ellerine sağlık.Mutlu haftalar diliyorum.Sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkürler.Ben de mutlu haftalar diliyorum.Sevgilerimle...
SilHmmmm
YanıtlaSilaz malzeme ama nefis bir menü ben de bunu çok severim isimleri yöresine göre değişsede nefis.. biz de soğan zübeği deriz :)
ellerine sağlık canım.....
Teşekkürler Yıldız'cığım.İsimleri farklı olsa da lezzet aynıdır eminim.Sevgilerimle.
Silbundan bende yapıyorum canım nefıs oluyor sogan cucuguyle bır tarıfım daha var kısmetse hem bunu hem onu yakında blogumda paylaşmak ıstıyorum harıka olmus ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler.Yeni tarifleri bekliyorum.Bloğunda ki güzel hamurişi :) tariflerinin takibindeyim.
YanıtlaSilBen de görüyorum ama cesaret edemiyorum almaya. Örneğin o uç kısımlarının pişeceğini düşünürdüm meğerse orası atılıyormuş. :) Mutlaka denerim artık ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAslında o uç kısımlar açılınca çok dekoratif çiçek gibi oluyor atmaya kıyamıyorum :) Sadece iki malzeme ile bence çok lezzetli bir yemek oluyor.Umarım beğenirsiniz,sevgilerimle.
SilÇok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilBen de bazen pazarlarda falan görüyorum ama bilmediğim için cesaret edemiyorum almaya. İlk fırsatta bulursam alıp deneyeceğim. Dediğiniz gibi 2 malzemeyle belli ki süper bir yemek. Elinize sağlık.
YanıtlaSilValla yapmışım öncesinde yorum farkında değilim. :)) Özür
YanıtlaSilAma bir sene olmuş ya bir an bunuyor muyum dedim. Çünkü face de bugün tekrar çıktı paylaşım. Hatta o zaman alıp yapmıştım ama pişmemişti bu cücükler hatırladım şimdi. Offf ya. :)
YanıtlaSilCücük kavurmasının zamanı olunca aynı postu tekrar paylaşarak sizi ben şaşırttım herhalde İlhan bey :) Daha öncede yazdığım gibi tazesini bulamadıysanız ne yapsanız pişmiyor gerçekten aynı durumu ben de Ankara'da yaşamıştım.Bütün yorumlarınız için çok çok teşekkürler :)
SilEllerinize sağlık, nefis olmuş
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler.
SilBenimde geç öğrendiğim bir yemek.
YanıtlaSilÇok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık özledim.
Her yerde bilinmiyor sanıyorum ama bence de lezzetli bir yemek :)
SilÇok güzelmiş.. Denemek isterim.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilUmarım taze cücüklerden bulabilirsiniz.Teşekkürler, sevgiler.
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Silben de çok sevdim bu cücüğü. gerçekten çok lezzetli oluyor. ellerine sağlık
YanıtlaSilPeki balyanak da sevdi mi Hikmet'ciğim :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.
Silevet görünce hatırladım ne olduğunu küçükken bahçeden taze taze yerdik ama yemeği egeli olan anneannem tarafından bile bilinip yapılmaz ..
YanıtlaSilBence kendisine bir sorun belki de biliyordur audrey, çünkü Egenin kuzeyinde de güneyinde de bilinip yapılan bir yemek :)
SilCücüklerin ayrıca satıldığını bilmiyordum. Ben de omlet yaparken bol taze soğan kullanmayı seviyorum. Elinize sağlık, sevgiler, hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Pazarda bazen demetler halinde satılıyor çok sık rastlamasam da bulunca alıyorum.Sevgilerimle.
Silsevenine güzeldir herhalde :)
YanıtlaSilHaklısınız :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilHiç duymamıştım böyle bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPek çok yerde bilinmeyen bir yemek herhalde :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sil