3 Mayıs 2012 Perşembe

DENİZ FASULYESİ SALATASI

Deniz fasulyesi salatası tarifi
Deniz fasulyesi salatası nasıl yapılır
     İlk bakışta deniz börülcesine benzeyen deniz fasulyesi, bünyesinde tuz barındırmadığından pişerken tuz ekleniyor ve içinde sert dalları bulunmadığından, haşlandıktan sonra soslanıp hemen servis edilebiliyor.Sadece zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip servis edebileceğiniz gibi; domatesli, sarımsaklı sos ile veya yoğurtlu, sarımsaklı sos ile de değişik lezzette salatalar, mezeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 demet deniz fasulyesi 
  • 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2 - 3 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı:
  • Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
  • Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak kalmayana kadar yıkanır.
  • Sirkeli suda biraz bekletilir.
  • Çatala gelecek uzunlukta kırılır.
  • Kaynamış suyun içine atılıp, biraz diri kalacak şekilde 10 dakika haşlanır.
  • Süzüldükten sonra yeşil renkte kalması için soğuk suyun içine atılır.
  • Tekrar süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Deniz fasulyelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenir.

22 yorum:

  1. Aynı dış görünüşü deniz börülcesi. İstanbul'da artık deniz börülcesi bulunuyor da hatta Bodrum'da yediklerimizden daha da lezzetli ama deniz fasülyesi hiç rastlamadım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Deniz börülcesinin dışı boğum boğum,içinde sert dalları var ve pişerken tuz eklenmiyor ya; fasulyesi daha düz, içinde dallar yok ve bünyesinde tuz barındırmadığından tuz ekleniyor.Aslında İzmir'de bile çoğu zaman denk gelmiyor ama börülcesinden çok bariz bir lezzet farkı yok bence.

      Sil
  2. Ablam bende ilk duydum ve şaşırdım, ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel'ciğim, görmüşsündür de deniz börülcesi diye dikkat etmemişsindir sanıyorum.Karşıyaka, Hatay, Üçkuyular en çok da Sığacık pazarında satıldığını gördüm.Çok teşekkürler canım, sevgiler.

      Sil
  3. ellerinize sağlık. ben bu salataya bayılırımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bulunca mutlaka alıp, yapıyorum.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. Ben daha evvel denedim. Deniz fasulyesi pek tadı hoşuma gitmedi. Ama deniz börülcesi ne bayılırım ve yazın sık sık yaparım. Sizinde ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında toplandığı yere göre tuz oranları, lezzeti bile farklılık gösterebiliyor.Teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  5. aa bunu hiç görmemiştim. tüh dün gece dolaşamadım blogları görseydim eşime pazardan baktırırdım. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar tezgahlarda yerini aldı Hatice'ciğim, İzmir'in pazarı bitmez nasılsa :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  6. bu ege tarafında var arada yapıyoruz yazlıkta ama deniz börülcesini daha çok seviyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlardan da öyle anlaşılıyor ki, pek çok kişi tarafından deniz fasulyesi bilinmiyor. Deniz börülcesine göre hazırlaması daha zahmetsiz olunca, sanki ben bunu daha çok seviyorum :)

      Sil
  7. bunu kimseye yediremem ben herhalde :))) etobur bi ülkenin etobur insanlarıyız malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kıyıp kimseye yediremem diyorsunuz sandım :) Neyse ki bizim evde vejetaryen çok ama haklısınız pek çok kişi sebzeyi ve otları pek tercih etmiyor.

      Sil
  8. Ellerine sağlık,deniz börülcesini çok severim.Deniz fasulyesini hiç denemedim tarifinden sonra deneyeceğim.Teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tezgahlarda genellikle yan yana satılıyor, denediğinizde umarım beğenirsiniz.Sevgilerimle.

      Sil
  9. Ay hiç görmemiştim bu otu ben.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...