Malzemeler:
- 3 su bardağı çiğ yer fıstığı (kavrulmamış)
- Yarım su bardağı bal veya pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Yer fıstıklarının kabukları soyulur.
- Fıstıklar teflon tava içerisinde veya fırında karıştırılarak rengi hafif değişene kadar yakmadan, kavrulur.
- Blender yardımıyla ister un gibi isterseniz hafif pütürlü kalacak şekilde parçalanır.
- Bal ve istenirse zeytinyağı da eklenerek istenen kıvamı ve tadı bulana blender yardımıyla parçalanır.
- Bal yerine pekmez kullanarak alttaki fotoğraftaki gibi pekmezli fıstık ezmesi de yapabilirsiniz.
- Hava almayan bir kap içinde bir ay kadar saklanabilir.
Yunus sizin eve taşınmaya karar vermiş =)
YanıtlaSilHazır büyümüş çocuğu kim istemez,hemen gelsin,bekliyoruz.Sevgilerimle...
Silsuşi de sarabiliyor, çok güzel cup cake de yapar. Pazar sabahları hayatta kimseye bırakmaz kahvaltıyı, o hazırlar. yaş14 =)
SilO ne marifetli çocukmuş,böyle annenin böyle çocuğunun olması da normal gerçi :)
Sil6 yaşında tam ayar Türk kahvesi yapabiliyordu velet =)
SilZamanımızda pek çok yetişkin hakkıyla Türk kahvesi yapamazken,ben bu yetenekli minik elleri merak ettim doğrusu.Sevgilerimle...
SilMerhabalar, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:))) Tadını merak ettim doğrusu. En kısa zamanda denemek lazım galiba:))))
SilSevgiler....
Merhaba,bence tadı görünüşünden daha güzel ve sağlıklı.Sevgiler.
SilNergisçim, bu bomba bence de kaşıkla yenir.. Niye, çünkü ekmeğin üzerinde az gelir yetmez de ondan:)))))) İyi fikirmiş ama, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGerçekten kaşık kaşık yenecek kadar güzel ama senin gibi kilo sorunu olmayanlar için :) Sevgilerimle...
Sil