Kedi ve kitap pastası
Şeker hamurlu pasta tarifi
Şeker hamurlu doğum günü pastası nasıl yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- 80 gram rendelenmiş bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar toz şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un, nişasta, kakao, kabartma tozu elenerek, eklenir.
- Mikserin düşük ayarı ile aynı yönde karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanıp,f azla unu silkelenen 24 santim çapında kalıba karışım dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Pandispanyanın kenarları hafif kabarmaya başladığında fırının ısısı 150 dereceye indirilerek, 40-50 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Krem şanti ve yarım su bardağı soğuk süt mikserle iyice çırpılıp, buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabında çıkartılan çikolata rendelenir, krem şantiye karıştırılır.
- Soğuyan pandispanya iki kata ayrılır.
- Katlar şekerli süt her yanına gelecek şekilde ıslatılır.
- Islatılan pandispanyanın üzerine çikolata parçaları karıştırılmış krem şanti yayılır.
- Pandispanyanın üst parçası konulup, biraz bastırılarak düzeltilir.
- Şeker hamuru ile kaplanır.
Süpriziniz için teşekkürler,Salim ömründe aldığı en anlamlı hediye olduğunu sölüyor.
YanıtlaSilBu yeteneğin gün yüzüne çıkması lazım.Ellerinize sağlık.
Nice mutlu,sağlıklı yıllar Salim'e,beğendiyse ne mutlu bana.Sevgiler Selimoğlu ailesine :)
Sil