Pembe bulgur salatası tarifi
Şalgamlı bulgur salatası nasıl yapılır
Renkli bulgur salatası tarifi
Şalgamlı bulgur salatasını ilk gördüğümde önce içindeki renklerine hayran kaldım. Zaten kısır türevlerini ve şalgam suyunu sevdiğimden, bir de renginin dayanılmazlığı karşısında hemen ilk fırsatta yapılacaklar arasına aldım.Tarifte şalgam suyunun acı mı, tatlı mı olduğu belirtilmemişti,ben de ilk yaptığımda acı ve tatlı şalgam suyunu eşit miktarda kullandım ama daha sonra şalgam suyunun tamamını acı olarak kullandım, o haliyle de güzel oldu.Salatayı kendi damak tadımıza uygun hale getirmek için limon oranını arttırdım, mantar yerine havuç kullandım ve biraz da tuz ekledim.Rengarenk görüntüsü ile çay saatlerimizi renklendiren bu güzel tarif için Chefika'ya çok teşekkürler.
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı kalın bulgur
- 5 su bardağı acı şalgam suyu
- 1 büyük kutu mısır konservesi
- 3-4 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 adet büyük boy kırmızı biber
- 1 adet büyük boy havuç
- 2 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Bulgur ayıklanıp, derin bir tencerede şalgam suyu ile suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen bulgur soğuması için bekletilir.
- Çekirdekleri çıkartılan kırmızı biber ve havuç küp küp kesilir.
- Maydanoz, dereotu ve taze soğan incecik kıyılır.
- Diğer bütün malzemeler soğuyan bulgura karıştırılıp, servis edilir.
Hakikaten bir renk cümbüşü olmuş,enfes görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Gerçekten tadı güzel ama rengi daha da güzel :)
SilBen bunun içine kornişon turşulu olanını yedim diğer malzemelerinde hepsi vardi harikaydı tavsiye ederim.
YanıtlaSilKesinlikle çok daha güzel olmuştur,bir sonrakine ben de ekleyeyim :) Çok teşekkürler,sevgiler.
Sil