Enginarlı ezme tarifi
Avokadolu ezme tarifi
Enginarlı avokadolu ezme nasıl yapılır
Enginarın en sevdiğimiz hali yaprak aralarını da doldurduğumuz klasik enginar dolması olsa da; içinde enginar olan her şeyi sevdiğimizden, aklıma gelen değişik lezzetleri enginara karıştırarak denemelerde bulunuyorum :) Enginar ve avokadoyu karıştırarak yaptığım, bu sağlıklı ve besleyici ezmeyi ekmeğinize sürebilir yada dip sos olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet enginar çanağı
- 1 adet avokado
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 dal dereotu
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Enginar çanaklarının kenarlarında ki sert kısımlar temizlenir.
- Temizlenen enginarlar limonlu su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlandıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
- Olgun avokadonun kaşıkla içi çıkartılıp, ezilir.
- Sarımsaklar ve dereotu ince ince kıyılır.
- Bütün malzemeler birlikte karıştırılır.
- Hazırlanan karışım meze veya dip sos olarak tabakta yada ekmek dilimlerinin üzerine sürülerek servis edilir.
Ellerinize sağlık .. çok farklı bir lezzet gibi görünüyor... denemek lazım zamanı geçmeden
YanıtlaSilTeşekkür ederim,bence de enginar bitmeden denenecek ne varsa deneyelim :) Sevgiler.
SilDeğişikmiş,Nergis'cim.Enginarları yakalayalım.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilKaradenizlilerin hamsisi gibi bizde enginardan daha neler yaparız kim bilir ,en son reçelini görmüştüm :) Sevgiler Ihlamurcum.
SilHakikatten doğru demişsin Dileğe Nergisçim.. Herhalde bir kolonyası kaldı üretmediğimiz :)))) Şaka bir yana bu ezme nefis bir şey olmalı, ekmekli ekmeksiz her türlü nefis gider.. Ellerine sağlık canım. .
YanıtlaSilSerap'cığım teşekkürler.Gerçekten atıştırmalık olarak da güzel oluyor.Enginar kolonyası fikri de girişimciler tarafından değerlendirilebilir :) Sevgiler.
Sil