Radika salatası tarifi
Acı tatlı radika salatası nasıl yapılır
Hindiba salatası tarifi
Ege bölgesinde salatası yapılan, meze olarak tüketilen en bilinen otlardan biri de radikadır herhalde.Ben tadını dengelemek için, genellikle acı ve tatlı radikalardan birer bağ alıp karıştırarak salatasını yapıyorum.Üzerine sadece zeytinyağı ve limon suyu yeterli olsa da, isterseniz sarımsak da ekleyerek ılık olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 bağ acı radika
- 1 bağ tatlı radika
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
- Radikaların sararmış yaprakları temizlenir.
- Köklerinde hiç kum kalmayana kadar iyice yıkanır.
- Derin bir kap da sirkeli su da biraz bekletilir.
- Süzüldükten sonra irice parçalara doğranır.
- Kaynayan suyun içine atılarak, 10 dakika kadar kökleri yumuşayana kadar pişirilir.
- Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılır.
- Haşlanan otlar süzülür, soğuk sudan geçirilip tekrar süzülür.
- Servis tabağına alınan otların üzerine yenileceği zaman limonlu sos dökülür.
- Ilık olarak servis edilir.
Hersey çok güzel ellerinize sağlık bende giritliyim merakliyim otlari haslarken haslama suyuna tuz atarsaniz yesil kaldigini görüceksiniz.
YanıtlaSilBir an acaba yeterince yeşil değil mi diye fotoğrafa baktım :) ama bilginizi değerlendireceğim.Çok teşekkürler, sevgiler.
Sil