6 Şubat 2016 Cumartesi

KOLAY POĞAÇA

Kolay poğaça tarifi
En kolay poğaça nasıl yapılır
Kalıpta poğaça tarifi
     Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde hatta günün her saatinde bizim evde poğaçalara talep olduğundan sık sık yapmaya çalışıyorum.Değişik tarifler deneyerek, değişik şekillerde yaptığım poğaçalar arasında malzemesi en az, yapılışı en kolay olan bu poğaçaları muffin ve cupcake yaptığım kalıbın içine yerleştirerek yapınca, kolaydan da kolay bir tarif oldu :) Ben iç malzemesi olarak kaşar loru ve patates kullandım ama siz istediğiniz iç malzemesiyle çok kısa sürede bu poğaçalardan yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 6 su bardağı un 
  • 2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3,5 çay bardağı süt 
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 2 paket kabartma tozu 
İçine:
  • 3 - 4 adet haşlanmış patates 
  • 1 su bardağı kaşar loru  
  • Karabiber 
  • Maydanoz 
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Susam 
Yapılışı:
  • Patatesler haşlanır, kabukları soyularak ezilir.
  • Ezilen patatesler, lor ve ince kıyılmış maydanoz da karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır.
  • Un derin bir kaba elenir.
  • Ortası havuz gibi açılıp, sıvı malzemeler, yumurtanın akı ve tuz eklenerek yoğurulur.
  • Streç filme sarılıp buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içi ile açılır.
  • Ortasına bir yemek kaşığı dolusu iç malzemesi konularak hamur kapatılır.
  • Ek yeri alta gelecek şekilde hafifçe yağlanmış kalıba konulur.
  • Çok az zeytinyağı ile açılmış yumurta sarısı fırça ile sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir.

18 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten pratikmiş bayatlama süresi var mı ,yani yap o gün tüket mi yoksa bir iki gün kalabiliyor mu bazı poaçalar çabuk sertleşiyor ondan sordum.
    Eşimle kendime hamur işi pek yapmıyorum ama çocuklar geldiğin de iyi oluyor yedikleri dışın da kalanları da koyuyorum yanlarına işe giderken yesinler diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayalı poğaçalar kadar olmasa da bir kaç gün hiç bir şey olmadan kalıyor Hatice'ciğim.Aslında ben de eskisi kadar hamurişi yapmamaya çalışıyorum, çünkü görünce yemeden dayanamıyoruz :)

      Sil
  3. yaa bu kaplar işe yarar mı ki derdim çok güzelmiş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk aldığımda sadece muffin, cupcake yapıyordum ama sonraları çok değişik amaçlarla da kullandım.Mesela tek tek porsiyonluk minik börekcikler, pizzalar yaptım.Yazın kalıp kalıp dondurmalar hatta salam sosis yumurta karıştırıp, içinde pişirince de kahvaltılık güzel bir sunum oluyor.Siz edinin bu kaplardan belki yeni kullanım alanları da bulursunuz :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.

      Sil
  4. un için ölçü vermişsiniz bu tarifi denemeyi isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığı kadar un, en sevmediğim tarif şekli :) Ölçülerim etiketine tıklarsanız kullandığım bardak kaşık ölçülerini de görebilirsiniz.Sevgiler.

      Sil
  5. Elinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...