Yaban Mersini Şerbeti Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram yaban mersini
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- 1 adet limonun suyu
- Tencereye yaban mersinlerinin üzerini geçecek kadar su konulup bir gece bekletilir.
- Ertesi gün yumuşayan yaban mersinleri, su ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar bir kaç taşım kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, soğuması için bekletilir.
- Soğuyunca önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek süzülür.
- Soğuyunca servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.