Yalancı Su Böreği Tarifi
Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır
Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı:
- Yumurtalar, ılık su ve tuz derin bir kaba konulup, karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek çok sert olmayan bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
- On iki bezeye ayrılan hamurun her bezesi pasta tabağı boyutunda merdane ile açılıp iki tarafı da yağlanır.
- Bezelerin hepsi açıldıktan sonra birer birer alınıp kenarlarından çekiştirilerek olabildiğince büyük ve ince olacak şekilde açılır.
- Açılan bezelerden altı tanesi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
- Araya rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz yayılır.
- Kalan altı beze de aynı şekilde kenarlarından çekiştirilerek açılıp, peynirli karışımın üzerine yerleştirilir.
- Dilimlenen börek önceden ısıtılmış 180 derece fırına konulur.
- Hafif kızaran böreğin her yerine gelecek şekilde 3,5 su bardağı soğuk su dökülür.
- Tekrar fırına konulup suyunu çektikten sonra önce üst sonrada alt rafa alınıp iyice kızarması sağlanır.
- Tercihen sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.