20 Şubat 2021 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ

Yalancı Su Böreği Tarifi 
Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır 
Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3,5 su bardağı un  
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 50 gram eritilmiş tereyağı 
  • 250 gram beyaz peynir 
  • Maydanoz 
Yapılışı: 
  • Yumurtalar, ılık su ve tuz derin bir kaba konulup, karıştırılır. 
  • Un azar azar eklenerek çok sert olmayan bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
  • On iki bezeye ayrılan hamurun her bezesi pasta tabağı boyutunda merdane ile açılıp iki tarafı da yağlanır.
  • Bezelerin hepsi açıldıktan sonra birer birer alınıp kenarlarından çekiştirilerek olabildiğince büyük ve ince olacak şekilde açılır.
  • Açılan bezelerden altı tanesi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Araya rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz yayılır.
  • Kalan altı beze de aynı şekilde kenarlarından çekiştirilerek açılıp, peynirli karışımın üzerine yerleştirilir.
  • Dilimlenen börek önceden ısıtılmış 180 derece fırına konulur.
  • Hafif kızaran böreğin her yerine gelecek şekilde 3,5 su bardağı soğuk su dökülür.
  • Tekrar fırına konulup suyunu çektikten sonra önce üst sonrada alt rafa alınıp iyice kızarması sağlanır.
  • Tercihen sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...