28 Şubat 2021 Pazar

YUMURTALI PİDE

Yumurtalı Pide Tarifi 
Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 5,5 su bardağı un 
  • 2 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket instant maya
  • 300 gram lor
  • 200 gram kaşar peyniri 
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı kenarlara)
  • 1 demet dereotu
  • Karabiber
  • Susam
Yapılışı:
  • Yoğurma kabında elenmiş un, toz şeker ve instant maya karıştırılır.
  • Zeytinyağı, ılık su ve tuz da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Lorun içine yumurtalar kırılır, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
  • Hamurdan kopartılan parçalar unlanmış tezgahta merdane ile açılır.
  • İnce uzun pide şekli verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • İç malzemesi paylaştırılıp, yayıldıktan sonra pidenin kenarları içe doğru biraz kıvrılır.
  • Yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
  • Fırından almadan önce üstlerine kaşar peyniri rendesi paylaştırılıp, istenirse her pidenin içine birer de yumurta kırılıp, yumurtanın akı pişene kadar fırında tutulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...