Yumurtalı Pide Tarifi
Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 300 gram lor
- 200 gram kaşar peyniri
- 3 adet yumurta (birinin sarısı kenarlara)
- 1 demet dereotu
- Karabiber
- Susam
Yapılışı:
- Yoğurma kabında elenmiş un, toz şeker ve instant maya karıştırılır.
- Zeytinyağı, ılık su ve tuz da eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
- Lorun içine yumurtalar kırılır, karabiber ve ince kıyılmış dereotu da eklenerek iç malzemesi hazırlanır.
- Hamurdan kopartılan parçalar unlanmış tezgahta merdane ile açılır.
- İnce uzun pide şekli verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- İç malzemesi paylaştırılıp, yayıldıktan sonra pidenin kenarları içe doğru biraz kıvrılır.
- Yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.
- Fırından almadan önce üstlerine kaşar peyniri rendesi paylaştırılıp, istenirse her pidenin içine birer de yumurta kırılıp, yumurtanın akı pişene kadar fırında tutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.