2 Mart 2021 Salı

KEREVİZLİ HAVUÇ TARATOR

Kerevizli Havuç Tarator Tarifi 
Kerevizli Havuç Tarator Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram havuç 
  • 2 adet kereviz 
  • 2 adet salatalık 
  • 350 gram süzme yoğurt 
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Havuç, kereviz ve salatalık soyulup, ayrı ayrı rendelenir.
  • Zeytinyağında rendelenmiş havuçlar biraz çevrilir.
  • Havuçlar soğuyunca kereviz ve salatalık rendesi ile karıştırılır.
  • Süzme yoğurt ve  mayonez pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Bütün malzemelere dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenip iyice karıştırılır.
  • Streç film yerleştirilen derin bir kaseye karışım bastırılarak yerleştirilip üzeri de streç film ile kapatılır.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek streç filmden ayrılır.
  • Kenarları istenirse salatalık ve havuç dilimleriyle süslendikten sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...