Kerevizli Havuç Tarator Tarifi
Kerevizli Havuç Tarator Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram havuç
- 2 adet kereviz
- 2 adet salatalık
- 350 gram süzme yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Havuç, kereviz ve salatalık soyulup, ayrı ayrı rendelenir.
- Zeytinyağında rendelenmiş havuçlar biraz çevrilir.
- Havuçlar soğuyunca kereviz ve salatalık rendesi ile karıştırılır.
- Süzme yoğurt ve mayonez pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Bütün malzemelere dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenip iyice karıştırılır.
- Streç film yerleştirilen derin bir kaseye karışım bastırılarak yerleştirilip üzeri de streç film ile kapatılır.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek streç filmden ayrılır.
- Kenarları istenirse salatalık ve havuç dilimleriyle süslendikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.