Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi
Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır
Cheesecake Malzemeleri:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 500 gram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yaban mersini şurubu
- 1 paket kabartma tozu
Üstüne:
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı yaban mersini şurubu
Yaban Mersini Şurubu Malzemeleri:
- 250 gram yaban mersini
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Cheesecake Yapılışı:
- Tencereye yaban mersinlerinin üzerini geçecek kadar su konulup bir gece bekletilir.
- Ertesi gün yumuşayan yaban mersinleri, su ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar bir kaç taşım kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, soğuması için bekletilir.
- Soğuyunca önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek süzüldükten sonra cheesecake kremasına ve üstündeki muhallebiye eklenerek kullanılır.
- Cheesecake tabanı için bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküviler yoğurulur.
- Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım yayılır.
- Kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Yumurta, irice parçalanmış tatlı lor, toz şeker ve kabartma tozu mutfak robotuna konulup, azar azar da yaban mersini şurubu eklenerek krema haline gelene kadar çevrilir.
- Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın içine krema dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırına konulur.
- Kremanın pişerken çatlamaması için, kelepçeli kalıbın iki yanına fırına dayanıklı küçük kaplar içinde su konulur.
- 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.
- Bir saat sonunda fırın kapatıldıktan sonra kapağı biraz açık bırakılarak cheesecake yarım saat kadar daha fırının içinde soğuması için bırakılır.
- Bu süre içinde toz şeker, yaban mersini şurubu, limon suyu ve biraz su ile inceltilmiş buğday nişastası tencereye alınıp, muhallebi gibi sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Muhallebinin ilk sıcaklığı geçince ortadan başlayarak kaşık kaşık cheesecake üzerine yayılır.
- Üzeri nane yaprakları ve yaban mersinleriyle istenen şekilde süslenip, buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.
Tam bir görsel şölen:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler :)
Sil