6 Mart 2021 Cumartesi

YABAN MERSİNLİ CHEESECAKE

Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi 
Yaban Mersinli Cheesecake Nasıl Yapılır 
Cheesecake Malzemeleri:
  • 2 paket yulaflı bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
Kreması:
  • 500 gram tatlı lor 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı yaban mersini şurubu
  • 1 paket kabartma tozu 
Üstüne:
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1,5 su bardağı yaban mersini şurubu
Yaban Mersini Şurubu Malzemeleri:
  • 250 gram yaban mersini 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
Cheesecake Yapılışı: 
  • Tencereye yaban mersinlerinin üzerini geçecek kadar su konulup bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün yumuşayan yaban mersinleri, su ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar bir kaç taşım kaynatılır.
  • Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip, soğuması için bekletilir.
  • Soğuyunca önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek süzüldükten sonra cheesecake kremasına ve üstündeki muhallebiye eklenerek kullanılır.
  • Cheesecake tabanı için bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküviler yoğurulur.
  • Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bisküvili karışım yayılır.
  • Kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Yumurta, irice parçalanmış tatlı lor, toz şeker ve kabartma tozu  mutfak robotuna konulup, azar azar da yaban mersini şurubu eklenerek krema haline gelene kadar çevrilir.
  • Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın içine krema dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırına konulur.
  • Kremanın pişerken çatlamaması için, kelepçeli kalıbın iki yanına fırına dayanıklı küçük kaplar içinde su konulur.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.
  • Bir saat sonunda fırın kapatıldıktan sonra kapağı biraz açık bırakılarak cheesecake yarım saat kadar daha fırının içinde soğuması için bırakılır.
  • Bu süre içinde toz şeker, yaban mersini şurubu, limon suyu ve biraz su ile inceltilmiş buğday nişastası tencereye alınıp, muhallebi gibi sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebinin ilk sıcaklığı geçince ortadan başlayarak kaşık kaşık cheesecake üzerine yayılır.
  • Üzeri nane yaprakları ve yaban mersinleriyle istenen şekilde süslenip, buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.



2 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...