Karışık Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 litre içme suyu (kaynar)
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 baş sarımsak
- Lahana
- Havuç
- Kapya biber
- Yeşil sivri biber
Yapılışı:
- Lahananın dışındaki bir kaç yaprak atılıp, kalan yaprakları çatala gelecek büyüklükte doğranır.
- Soyulmuş havuç ve çekirdekli kısımları çıkartılmış biberler de doğranır.
- Sarımsaklar da soyulup, diş diş ayrılır.
- Kavanozun içine malzemeler sıkıca yerleştirildikten sonra kavanozun ağız kısmına turşunun hava almaması için maydanoz sapları veya kereviz sapları sıkıca yerleştirilir.
- Bir litrelik bir kabın içine kaya tuzu, sirke ve toz şeker konulup üzerine kaynamakta olan su dökülüp, karıştırıldıktan sonra hemen kavanoza doldurulur.
- Kavanoz havlu üzerine ters çevrilip soğuyana kadar bekletilir.
- Sızıntı yoksa serin ve karanlık bir yerde içindeki sebzeler sararıncaya kadar bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.