31 Mart 2021 Çarşamba

KARIŞIK LAHANA TURŞUSU

Lahana Turşusu Tarifi 
Karışık Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 litre içme suyu (kaynar)
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 baş sarımsak 
  • Lahana
  • Havuç
  • Kapya biber
  • Yeşil sivri biber
Yapılışı:
  • Lahananın dışındaki bir kaç yaprak atılıp, kalan yaprakları çatala gelecek büyüklükte doğranır.
  • Soyulmuş havuç ve çekirdekli kısımları çıkartılmış biberler de doğranır.
  • Sarımsaklar da soyulup, diş diş ayrılır.
  • Kavanozun içine malzemeler sıkıca yerleştirildikten sonra kavanozun ağız kısmına turşunun hava almaması için maydanoz sapları veya kereviz sapları sıkıca yerleştirilir.
  • Bir litrelik bir kabın içine kaya tuzu, sirke ve toz şeker konulup üzerine kaynamakta olan su dökülüp, karıştırıldıktan sonra hemen kavanoza doldurulur.
  • Kavanoz havlu üzerine ters çevrilip soğuyana kadar bekletilir.
  • Sızıntı yoksa serin ve karanlık bir yerde içindeki sebzeler sararıncaya kadar bekletilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...