2 Nisan 2021 Cuma

FINDIK KREMALI ÇÖREK

Fındık Kremalı Çörek Tarifi 
Nutellalı Çörek Nasıl Yapılır
Çikolatalı Çörek Tarifi
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı ılık süt 
İçine: 
  • 6 yemek kaşığı hazır fındık kreması ( nutella, şokella vs. ) 
Yapılışı: 
  • Derin bir kaba un elenir.
  • İnstant maya ılık süt ile karıştırılıp, 15 dakika kadar mayalandırılır.
  • Un, instant mayalı süt, toz şeker ve zeytinyağı karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üstü örtülüp, yarım saat sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur üç eşit parçaya ayrılır.
  • Hamurlar yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine sığacak ölçüde merdane ile açılır.
  • Açılan hamurların arasına üç yemek kaşığı hazır fındık kreması kaşığın tersiyle sürülüp üst üste konulur.
  • Aynı boyutta açılan üçüncü hamura fındık kreması sürülmeden en üste yerleştirilir.
  • Hamurun tam ortasına bir kase kapatılıp, kalan kısmı önce dörde sonra her parça tekrar dörde bölünerek on altı eşit parçaya bıçakla kesilerek bölünür.
  • Kesilen parçaların biri sağa biri sola doğru burulduktan sonra ikişer ikişer uçları birleştirilir.
  • Ortadaki kase kaldırdıktan sonra alttaki hamur bıçakla önce + sonra x şeklinde kesilir.
  • Orta kısımda oluşan sekiz  üçgen parça dışa doğru çekilip, hamura bastırılır. 
  • Yarım saat daha tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15-20 dakika çok çabuk piştiği için kontrol edilerek pişirilir.
  • Piştikten sonra soğuması beklenip,  üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...