Fındık Kremalı Çörek Tarifi
Nutellalı Çörek Nasıl Yapılır
Çikolatalı Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 6 yemek kaşığı hazır fındık kreması ( nutella, şokella vs. )
Yapılışı:
- Derin bir kaba un elenir.
- İnstant maya ılık süt ile karıştırılıp, 15 dakika kadar mayalandırılır.
- Un, instant mayalı süt, toz şeker ve zeytinyağı karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üstü örtülüp, yarım saat sıcak bir ortamda mayalandırılır.
- Mayalanan hamur üç eşit parçaya ayrılır.
- Hamurlar yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine sığacak ölçüde merdane ile açılır.
- Açılan hamurların arasına üç yemek kaşığı hazır fındık kreması kaşığın tersiyle sürülüp üst üste konulur.
- Aynı boyutta açılan üçüncü hamura fındık kreması sürülmeden en üste yerleştirilir.
- Hamurun tam ortasına bir kase kapatılıp, kalan kısmı önce dörde sonra her parça tekrar dörde bölünerek on altı eşit parçaya bıçakla kesilerek bölünür.
- Kesilen parçaların biri sağa biri sola doğru burulduktan sonra ikişer ikişer uçları birleştirilir.
- Ortadaki kase kaldırdıktan sonra alttaki hamur bıçakla önce + sonra x şeklinde kesilir.
- Orta kısımda oluşan sekiz üçgen parça dışa doğru çekilip, hamura bastırılır.
- Yarım saat daha tepside mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15-20 dakika çok çabuk piştiği için kontrol edilerek pişirilir.
- Piştikten sonra soğuması beklenip, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.