6 Nisan 2021 Salı

İRMİK HELVASI

İrmik Helvası Tarifi 
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı çam fıstığı 
Yapılışı:
  • Sıcak suyun içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılıp, süt de eklenir.
  • Derin bir tencerede orta ateşte önce irmik sonra da fıstıklar eklenerek pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
  • İrmiğin ve fıstıkların rengi koyulaşınca su ve süt karışımı eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılıp, bir iki kez karıştırılır. 
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlendirilir.
  • İstenirse silikon kalıplarla veya kaşıkla şekil verilerek tabağa alınır.
  • Tercihen ılık servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...