İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı çam fıstığı
Yapılışı:
- Sıcak suyun içinde toz şeker eriyene kadar karıştırılıp, süt de eklenir.
- Derin bir tencerede orta ateşte önce irmik sonra da fıstıklar eklenerek pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur.
- İrmiğin ve fıstıkların rengi koyulaşınca su ve süt karışımı eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp, bir iki kez karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlendirilir.
- İstenirse silikon kalıplarla veya kaşıkla şekil verilerek tabağa alınır.
- Tercihen ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.