18 Nisan 2021 Pazar

ÇILDIR

Çıldır Tarifi 
Çıldır Nasıl Yapılır 
Isırganlı Çırpma Tarifi
Çalkama Tarifi
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram karışık ot ( ısırgan, ıspanak, arapsaçı, maydanoz, taze soğan )
  • 3 su bardağı un 
  • 3 su bardağı su 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Susam
Yapılışı: 
  • İstenen karışık otlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra kuruması için sofra bezi üzerinde bekletilir.
  • Otlar incecik kıyılıp biraz tuz eklenerek çok az ovulur.
  • Taze soğanlar ve karabiber de eklenip, karıştırılır.
  • Başka bir kapta un, su, zeytinyağı, kabartma tozu karıştırılıp sulu kıvamda bir hamur hazırlanır.
  • Fırın tepsisi yağlandıktan sonra hamurun yarısı yayılır.
  • Hamurun üzerine ince kıyılmış otlar da yayıldıktan sonra kalan sulu hamur kaşık yardımıyla üzerine parça parça dökülür.
  • Üstüne zeytinyağı gezdirilip, istenirse susam serpilir. 
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. 
  • Altınında iyice pişip çıtır çıtır olması için gerekirse fırının alt rafında bir süre daha bekletilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...