Çıldır Tarifi
Çıldır Nasıl Yapılır
Isırganlı Çırpma Tarifi
Çalkama Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilogram karışık ot ( ısırgan, ıspanak, arapsaçı, maydanoz, taze soğan )
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım paket kabartma tozu
- Karabiber
- Tuz
- Susam
Yapılışı:
- İstenen karışık otlar ayıklanıp, yıkandıktan sonra kuruması için sofra bezi üzerinde bekletilir.
- Otlar incecik kıyılıp biraz tuz eklenerek çok az ovulur.
- Taze soğanlar ve karabiber de eklenip, karıştırılır.
- Başka bir kapta un, su, zeytinyağı, kabartma tozu karıştırılıp sulu kıvamda bir hamur hazırlanır.
- Fırın tepsisi yağlandıktan sonra hamurun yarısı yayılır.
- Hamurun üzerine ince kıyılmış otlar da yayıldıktan sonra kalan sulu hamur kaşık yardımıyla üzerine parça parça dökülür.
- Üstüne zeytinyağı gezdirilip, istenirse susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Altınında iyice pişip çıtır çıtır olması için gerekirse fırının alt rafında bir süre daha bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.