Güllaç Tarifi
Muhallebili Güllaç Tarifi
Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 paket güllaç (11 yaprak)
- 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz
- 7-8 adet çilek
Muhallebi Malzemeleri:
- 1 paket güllaç
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı un
- 1 poşet toz krem şanti
Sosu için:
- 6 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı:
- Un ve toz şeker tencereye konulduktan sonra sütte eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilir.
- Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenerek mikserle çırpılır.
- Süt ve tozşeker karıştırılıp, şeker eriyene kadar kaynatmadan ılıtılır.
- Sıcağa yakın ılık süte istenirse bir yemek kaşığı gül suyu eklenerek geniş bir tepsiye dökülür.
- Güllaç yapraklarının yarısının parlak tarafları birer birer süte batırıldıktan sonra üst üste büyük boy borcama yayılır.
- Soğumuş olan muhallebi güllaçların üzerine yayılıp, dövülmüş cevizler serpilir.
- Kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde birer birer süte batırılıp muhallebinin üzerine yayılır.
- Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaç yaprakları üzerine dökülür.
- Kare kare dilimlendikten sonra üzerine dövülmüş ceviz eklenip, çileklerle veya istenen meyvelerle süslenir.
- Sütün bozulmaması için servis edilene kadar buzdolabında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.