24 Nisan 2021 Cumartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Güllaç Tarifi 
Muhallebili Güllaç Tarifi
Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 paket güllaç (11 yaprak)
  • 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz 
  • 7-8 adet çilek
Muhallebi Malzemeleri:
  • 1 paket güllaç 
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 poşet toz krem şanti
Sosu için:
  • 6 su bardağı süt 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı:
  • Un ve toz şeker tencereye konulduktan sonra sütte eklenerek topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi pişirilir.
  • Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenerek mikserle çırpılır.
  • Süt ve tozşeker karıştırılıp, şeker eriyene kadar kaynatmadan ılıtılır.
  • Sıcağa yakın ılık süte istenirse bir yemek kaşığı gül suyu eklenerek  geniş bir tepsiye dökülür.
  • Güllaç yapraklarının yarısının parlak tarafları birer birer süte batırıldıktan sonra üst üste büyük boy borcama yayılır.
  • Soğumuş olan muhallebi güllaçların üzerine yayılıp, dövülmüş cevizler serpilir.
  • Kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde birer birer süte batırılıp muhallebinin üzerine yayılır.
  • Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaç yaprakları üzerine dökülür.
  • Kare kare dilimlendikten sonra üzerine dövülmüş ceviz eklenip, çileklerle veya istenen meyvelerle süslenir.
  • Sütün bozulmaması için servis edilene kadar buzdolabında bekletilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...