30 Nisan 2021 Cuma

KURU İNCİRLİ KEK

Kuru İncirli Kek Tarifi 
Kuru İncirli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 adet kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
  • 3,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • Yarım su bardağı minik doğranmış kuru incir 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenerek mikserle çırpılır.
  • Süt ve zeytinyağı da eklenir.
  • Un, kabartma tozu ve tarçın da eklendikten sonra mikserle karıştırılır.
  • İnce ince doğranmış kuru incirler ve irice dövülmüş cevizler de eklenerek karıştırılır.
  • Hamur yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilip, kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınır.
  • Soğuduktan sonra dilimlenip, istenirse üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...