Kuru İncirli Kek Tarifi
Kuru İncirli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı minik doğranmış kuru incir
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenerek mikserle çırpılır.
- Süt ve zeytinyağı da eklenir.
- Un, kabartma tozu ve tarçın da eklendikten sonra mikserle karıştırılır.
- İnce ince doğranmış kuru incirler ve irice dövülmüş cevizler de eklenerek karıştırılır.
- Hamur yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilip, kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınır.
- Soğuduktan sonra dilimlenip, istenirse üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.