16 Nisan 2021 Cuma

ÜÇGEN MEKİK ÇÖREK

Üçgen Mekik Çörek Tarifi 
Üçgen Mekik Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4,5 -5 su bardağı un 
Aralara sürmek için:
  • 150 gram erimiş soğumuş tereyağı 
İç malzemesi:
  • Peynir veya lor
  • Dereotu 
Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri örtülür.
  • Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça ince uzun açılır.
  • Aralarına eriyip soğumuş tereyağı sürülerek, üst üste dizilir.
  • Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
  • On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
  • Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
  • Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
  • İç malzemesi konulup, üçgen şekli verilerek kapatılır.
  • Ek yeri alta getirilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...