Üçgen Mekik Çörek Tarifi
Üçgen Mekik Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 -5 su bardağı un
- 150 gram erimiş soğumuş tereyağı
- Peynir veya lor
- Dereotu
Yapılışı:
- Malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri örtülür.
- Hamur iki katına çıkana kadar, bir saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur altı eşit parçaya bölünüp, her parça ince uzun açılır.
- Aralarına eriyip soğumuş tereyağı sürülerek, üst üste dizilir.
- Üst üste dizilen hamurlardan sıkıca bir rulo yapılır.
- On beş dakika yağı donuncaya kadar buzdolabında bekletilir.
- Keskin bir bıçakla rulodan bir parmak eninde parçalar kesilir.
- Kesilen kısım üste gelecek şekilde merdane ile biraz açılır.
- İç malzemesi konulup, üçgen şekli verilerek kapatılır.
- Ek yeri alta getirilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine fırça ile istenirse yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.