Süt Dilimi Tarifi
Süt Dilimi Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Süt Dilimi Tarifi
Kek Malzemeleri:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Krema Malzemeleri:
- Karıştırma kabının içine süt kreması, toz krem şanti, bal ve bir kaç damla limon suyu konulup, mikser yardımıyla katı bir kıvam alana kadar çırpıldıktan sonra üzeri örtülerek buzdolabında bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, karışım beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı, yoğurt, kakao, elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine üzeri düzleştirilerek yayılır.
- Önceden 185 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek sadece 10 dakika pişirilir.
- Pişmiş olan kek altındaki kağıtla birlikte tezgah üzerindeki başka bir pişirme kağıdı üzerine ters çevrilerek yerleştirildikten sonra parçalamamaya dikkat edilerek kağıttan ayrılır.
- Pişen kekin kenarlarından biraz kesilip düzeltildikten sonra kalan kısım küçük dikdörtgenler oluşturacak şekilde kesilir.
- Hazırlanan krema kek parçalarının üzerine sürülüp paylaştırıldıktan sonra üstleri aynı ölçüde birer parça kek ile kapatılır.
- Tepsiye dizilip, üstleri streçlenerek bir süre buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Çokkkkk leziz görünüyor. Benim ufaklık sevebilir. Deneyeceğim ilk fırsatta 👍😊🤚
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Evdeki herkes sevecektir diye düşünüyorum :)
Sil