14 Nisan 2021 Çarşamba

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi Tarifi 
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 200 gram taze kadayıf 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı ceviz 
Muhallebi Malzemeleri:
  • 4 su bardağı süt 
  • 1,5 su bardağı tozşeker 
  • Yarım su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı buğday  nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 poşet toz krem şanti 
Yapılışı:
  • Kadayıflar, kolay ufalanabilmeleri için bir gece önceden buzluğa konulup, dondurulur.
  • Buzluktan çıkartılan kadayıflar, didiklenerek tereyağı eritilmiş tencerede rengi kızarana kadar kavrulur.
  • Tencereye 1 çay bardağı şeker eklenip, eriyene kadar karıştırılır.
  • Kadayıfların birazı kenarlar için ayrılıp, kalanına irice dövülmüş cevizler de eklenerek ocaktan alınır.
  • Silikon kek kalıbı tereyağıyla iyice yağlanıp kenarlarına ayırdığımız kadayıflar yapışacak şekilde serpilir.
  • Kalan cevizli kadayıf da kalıbın altına yayılır.
  • Sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası karıştırılarak muhallebi pişirilir.
  • Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
  • Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
  • Muhallebi kalıbın içine dökülüp üzeri düzeltildikten sonra buzdolabına konulur.
  • Katılaşan muhallebi silikon kalıptan ters çevrilerek çıkartılıp, servis tabağına alınır.
  • Buzdolabında bekletilip dilim dilim kesilerek, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...