28 Nisan 2021 Çarşamba

GÜL REÇELİ

Gül Reçeli Tarifi 
Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı dolusu gül yaprağı 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 parça limon tuzu 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
Yapılışı: 
  • Reçellik güller saplarından ayrıldıktan sonra yaprakların ucundaki beyaz kısımlar kesilip, atılır.
  • Gül yaprakları bir süre su içinde bekletilip, zedelenmeden yıkanıp süzülür. 
  • En alta ve üste şeker olacak şekilde gül yaprakları şekerle karıştırılıp üzeri kapatılarak bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün suyu da eklenip önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  • İstenen kıvamı aldığında limon suyu ve bir parça limon tuzu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
  • Kavanozlara doldurulup, ters çevrildikten sonra soğuyuncaya kadar bekletilir.



1 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...