Gül Reçeli Tarifi
Gül Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı dolusu gül yaprağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 parça limon tuzu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Reçellik güller saplarından ayrıldıktan sonra yaprakların ucundaki beyaz kısımlar kesilip, atılır.
- Gül yaprakları bir süre su içinde bekletilip, zedelenmeden yıkanıp süzülür.
- En alta ve üste şeker olacak şekilde gül yaprakları şekerle karıştırılıp üzeri kapatılarak bir gece bekletilir.
- Ertesi gün suyu da eklenip önce orta sonra kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
- İstenen kıvamı aldığında limon suyu ve bir parça limon tuzu eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
- Kavanozlara doldurulup, ters çevrildikten sonra soğuyuncaya kadar bekletilir.
Ellerine sağlık.👍
YanıtlaSil