Çikolata Kaplı Mousse Tarifi
Çikolata Kaplı Mousse Nasıl Yapılır
Çikolatalı Mousse Tarifi
Mousse Malzemeleri:
- 1 paket süt kreması (200 ml)
- 210 gram (70gr x 3 adet) bitter çikolata
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- Frambuaz, çilek, karadut veya vişne gibi istenen ekşi meyveler
Kek Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Dış Çikolata Kaplaması:
- Süt kremasının yarısı ve süt bir kabın içine alınıp, kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
- Yumurtanın sarısı derin bir kaba alınıp, el çırpıcısı veya çatalla biraz çırpılır.
- Kaynamaya başlamış süt kreması ve süt karışımı ocaktan alınıp yumurta sarısına azar azar eklenerek, sürekli karıştırılır.
- Karışım soğumadan çok küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata eklenir.
- Sürekli karıştırılarak çikolatanın içinde erimesi sağlanır.
- Buzdolabında bekletilip soğumuş çırpma kabına, buzdolabında bekletilmiş kalan yarım paket süt kreması da eklenip katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Soğumuş çikolatalı karışıma çırptığımız katılaşmış süt kreması eklenip, kaşık yardımıyla köpüğünü söndürmemeye çalışarak alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak homojen bir kıvam alması sağlanıp buzdolabında bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
- Un, kabartma tozu, kakao da eklenip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyan kekten bardak veya silikon kalıpların çapında bir kalıp ile yuvarlak altlıklar çıkartılır.
- Dört adet kare bitter çikolata benmari usulü eritilir.
- Fırça yardımı ile küçük silikon kek kalıplarına tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürülür.
- Dip kısımlarına biraz daha fazla sürülerek, buzdolabında bir gece sertleşmeleri için bekletilir.
- Dondurulmuş frambuazlar buzdolabındaki mousse ile karıştırılarak çikolata sürülen silikon kalıpların içine doldurulur.
- Kekten kestiğimiz yuvarlak parçalar mousse üzerine kapak gibi kapatılır.
- Sertleşmiş çikolata tabakasını kırmamaya çalışarak, parmak uçlarımızla silikon kalıplardan ayrılır.
- Kek alta gelecek şekilde ters çevrilip, servis tabağına alınır.
- Hemen servis edilmeyecekse buzdolabında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.