3 Nisan 2021 Cumartesi

ÇİKOLATA KAPLI MOUSSE

Çikolata Kaplı Mousse Tarifi 
Çikolata Kaplı Mousse Nasıl Yapılır 
Çikolatalı Mousse Tarifi
 Mousse Malzemeleri: 
  • 1 paket süt kreması (200 ml)
  • 210 gram (70gr x 3 adet) bitter çikolata 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
İçine:
  • Frambuaz, çilek, karadut veya vişne gibi istenen ekşi meyveler
Kek Malzemeleri:
  • 4 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı un
Dış Çikolata Kaplaması:
  • 280 gram (70gr x 4 adet ) kare bitter çikolata 
Mousse Yapılışı: 
  • Süt kremasının yarısı ve süt bir kabın içine alınıp, kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
  • Yumurtanın sarısı derin bir kaba alınıp, el çırpıcısı veya çatalla biraz çırpılır.
  • Kaynamaya başlamış süt kreması ve süt karışımı ocaktan alınıp yumurta sarısına azar azar eklenerek, sürekli karıştırılır.
  • Karışım soğumadan çok küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata eklenir.
  • Sürekli karıştırılarak çikolatanın içinde erimesi sağlanır.
  • Buzdolabında bekletilip soğumuş çırpma kabına, buzdolabında bekletilmiş kalan yarım paket süt kreması da eklenip katılaşana kadar  mikserle çırpılır.
  • Soğumuş çikolatalı karışıma çırptığımız katılaşmış süt kreması eklenip, kaşık yardımıyla köpüğünü söndürmemeye çalışarak alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak homojen bir kıvam alması sağlanıp buzdolabında bekletilir.
Kek Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, kakao da eklenip karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuyan kekten bardak veya silikon kalıpların çapında bir kalıp ile yuvarlak altlıklar çıkartılır.
  • Dört adet kare bitter çikolata benmari usulü eritilir.
  • Fırça yardımı ile küçük silikon kek kalıplarına tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürülür.
  • Dip kısımlarına biraz daha fazla sürülerek, buzdolabında bir gece sertleşmeleri için bekletilir.
  • Dondurulmuş frambuazlar buzdolabındaki mousse ile karıştırılarak çikolata sürülen silikon kalıpların içine doldurulur.
  • Kekten kestiğimiz yuvarlak parçalar mousse üzerine kapak gibi kapatılır.
  • Sertleşmiş çikolata tabakasını kırmamaya çalışarak, parmak uçlarımızla silikon kalıplardan  ayrılır.
  • Kek alta gelecek şekilde ters çevrilip, servis tabağına alınır.
  • Hemen servis edilmeyecekse buzdolabında bekletilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...