Kuru Fasulye Çorbası Tarifi
Kuru Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye yemeği
- 1 su bardağı tarhana
- 1 su bardağı su
- 8 su bardağı kadar sıcak su
- 1-2 adet acı kuru biber
- Tuz
Yapılışı:
- Önceden pişirilip artmış etli veya etsiz kuru fasulye yemeğinin taneli kısmından iki su bardağı kadarı iyice ezilip püre haline getirilir.
- Tarhananın üzerine bir su bardağı soğuk su dökülüp karıştırılarak çözülmesi beklenir.
- Tencereye önce sıcak su sonra tarhana ve iyice ezilmiş kuru fasulyeler eklenir.
- Tuz ve kuru acı biberler elimizle bölünerek eklenir.
- Tarhananın topaklanmaması için karıştırılarak gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek çorba kıvamını alana kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.