19 Nisan 2021 Pazartesi

KURU FASULYE ÇORBASI

Kuru Fasulye Çorbası Tarifi 
Kuru Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı kuru fasulye yemeği 
  • 1 su bardağı tarhana 
  • 1 su bardağı su 
  • 8 su bardağı kadar sıcak su
  • 1-2 adet acı kuru biber 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Önceden pişirilip artmış etli veya etsiz kuru fasulye yemeğinin taneli kısmından iki su bardağı kadarı iyice ezilip püre haline getirilir.
  • Tarhananın üzerine  bir su bardağı soğuk su dökülüp karıştırılarak çözülmesi beklenir.
  • Tencereye önce sıcak su sonra tarhana ve iyice ezilmiş kuru fasulyeler eklenir.
  • Tuz ve kuru acı biberler elimizle bölünerek eklenir.
  • Tarhananın topaklanmaması için karıştırılarak gerekirse biraz daha sıcak su eklenerek çorba kıvamını alana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...