1 Mayıs 2021 Cumartesi

TEPSİDE SOSYETE MANTISI

Tepside Sosyete Mantısı Tarifi 
Tepside sosyete Mantısı Nasıl Yapılır 
Sosyete Mantısı Tarifi
Malzemeler: 
  • 4 adet yufka 
  • 8 adet patates
  • 250 gram lor 
  • 1 demet dereotu 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı süt 
Sos Malzemeleri: 
  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
Yapılışı: 
  • Orta boy patatesler yıkanıp, haşlandıktan sonra kabukları soyulur. 
  • Eziciyle püre haline getirilen patateslere lor, ince kıyılmış dereotu, karabiber ve tuzu eklenip karıştırılır.
  • Yufkalar ortadan kesilip, zeytinyağı ve süt karışımı fırça ile her yerine sürülür.
  • İç malzemesi de yayıldıktan sonra rulo şeklinde sarılır.
  • Yufkaların hepsi sarıldıktan sonra tepsi yüksekliğinden iki üç parmak aşağıda kalacak şekilde  kesilip, tepsiye dikine dikine boşluk bırakmadan sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırına konulup, üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Bir sürede fırının alt rafına konulup altınında iyice kızarması sağlanır. 
  • Süzme yoğurt ve yoğurt çırpıldıktan sonra dövülmüş sarımsaklar ve tuz da eklenerek karıştırılır.
  • Fırından alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılıp, yağda kızdırılmış pul biber ve nane dökülerek sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...