10 Mayıs 2021 Pazartesi

KREMALI LİMONLU TAVUK

Kremalı Limonlu Tavuk Tarifi 
Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 750 gram kemiksiz tavuk göğsü 
  • 2 adet limon
  • Yarım limonun suyu 
  • 200 ml süt kreması 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet dereotu
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılıp, zeytinyağında sotelenip limon dilimleri de eklenerek rengi dönene kadar pişirilir.
  • Tavuk göğüsleri kısık ateş üzerinde zeytinyağı konulmuş tavada bütün olarak çevire çevire kızartılır.
  • Kızaran tavuk göğüslerinin üzerini geçecek kadar sıcak su konulup, limon dilimleri de eklenerek suyu bitene  kadar pişirilir.
  • Soğanları sotelediğimiz tavaya alınan tavuk göğüslerinin üzerine süt kreması ve limon suyu da eklenip, krema ısınana kadar ocakta çevrilir.
  • Karabiberi, tuzu ve ince kıyılmış dereotu eklenerek sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...