Kremalı Limonlu Tavuk Tarifi
Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 750 gram kemiksiz tavuk göğsü
- 2 adet limon
- Yarım limonun suyu
- 200 ml süt kreması
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru soğan ve sarımsak ince ince kıyılıp, zeytinyağında sotelenip limon dilimleri de eklenerek rengi dönene kadar pişirilir.
- Tavuk göğüsleri kısık ateş üzerinde zeytinyağı konulmuş tavada bütün olarak çevire çevire kızartılır.
- Kızaran tavuk göğüslerinin üzerini geçecek kadar sıcak su konulup, limon dilimleri de eklenerek suyu bitene kadar pişirilir.
- Soğanları sotelediğimiz tavaya alınan tavuk göğüslerinin üzerine süt kreması ve limon suyu da eklenip, krema ısınana kadar ocakta çevrilir.
- Karabiberi, tuzu ve ince kıyılmış dereotu eklenerek sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.