Number Cake Tarifi
Number Cake Nasıl Yapılır
Rakam Pasta Tarifi
Cream Tart Tarifi
Malzemeler:
Kek Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
Krema Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı buğday nişastası
- 2 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 2 poşet sade krem şanti (150 gram)
- 1 su bardağı soğuk süt
Kek Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla koyulaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt de eklenir.
- Un, kakao, kabartma tozu da elenerek mikserle karıştırılır.
- Dikdörtgen bir kalıbın alt kısmına pişirme kağıdı yayılır.
- Hamur kalıba dökülüp üzeri düzeltildikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık bir saat kontrol edilerek pişirilir.
- Pişen kek biraz soğuyunca servis edilecek tepsiye ters çevrildikten sonra iki kat olacak şekilde bıçakla kesilir.
- Her rakam için aynı işlemler yapılarak pişirilen kekin üzerine kağıda çizdiğimiz rakam sabitlenip, bıçakla kenarlarından kesilip çıkarılır.
Kremanın Yapılışı:
- Krem şanti poşetleri derin bir kabın içinde bir su bardağı soğuk süt eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp, muhallebi gibi pişirildikten sonra soğuması için bekletilir.
- Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
- Önceden hazırladığımız krem şanti de eklenip, pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Krema buzdolabına konulup iki üç saat dinlendirilir.
- Sıkma torbasına parça parça konulan krema kek katları arasına sıkılır.
- En üst kata da krema sıkılıp üzeri istenen şekilde çikolata, bisküvi, şekerlerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.