Ebegümeci Reçeli Tarifi
Ebegümeci Reçeli Nasıl Yapılır
Çiçek Reçelleri
Malzemeler:
- 2 su bardağı ebegümeci taç yaprağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 parça limon tuzu
Yapılışı:
- Ebegümecinin dalları, yaprakları ayrıldıktan sonra çiçeklerinin sadece taç yaprakları kopartılır.
- Yapraklar su dolu bir kabın içinde bekletilir.
- Tencerede su ve toz şeker koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Süzülüp, kurulanmış ebegümeci çiçekleri de eklenir.
- Ocaktan indirmeye yakın limon tuzu ve limon suyu da eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Ocaktan alınıp, kavanozlara paylaştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.