Çiriş Otu Böreği Tarifi
Çiriş Otu Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- Yarım kilogram çiriş otu
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- Susam
Yapılışı:
- Çiriş otlarının saplarının birleştiği kısım sıyrılır.
- Otların uç kısımları ve varsa sararan kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
- Kuru soğan ve çiriş otları incecik doğranıp elimizle biraz ovulur.
- Tuzu ve karabiberi eklenip, karıştırılır.
- İstenirse lor veya beyaz peynir de eklenebilir.
- Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
- Zeytinyağı ve su karıştırılıp, yarım yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür.
- İç malzemesi de yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan yufkalar yağlanmış tepsiye dizilir.
- Böreğin üzerine zeytinyağı sürülüp susam serpildikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.