3 Mayıs 2021 Pazartesi

ÇİRİŞ OTU BÖREĞİ

Çiriş Otu Böreği Tarifi 
Çiriş Otu Böreği Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 2 adet yufka
  • Yarım kilogram çiriş otu 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Susam
Yapılışı: 
  • Çiriş otlarının saplarının birleştiği kısım sıyrılır.
  • Otların uç kısımları ve varsa sararan kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
  • Kuru soğan ve çiriş otları incecik doğranıp elimizle biraz ovulur.
  • Tuzu ve karabiberi eklenip, karıştırılır.
  • İstenirse lor veya beyaz peynir de eklenebilir.
  • Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
  • Zeytinyağı ve su karıştırılıp, yarım yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür.
  • İç malzemesi de yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
  • Sarılan yufkalar yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Böreğin üzerine zeytinyağı sürülüp susam serpildikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...