7 Mayıs 2021 Cuma

ZEYTİNLİ BABKA

Zeytinli Babka Tarifi 
Zeytinli Babka Nasıl Yapılır
Zeytinli Ekmek  Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 6-6,5 su bardağı un 
İçine: 
  • 3 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi 
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz 
Yapılışı: 
  • Ilık sütün içinde toz şeker ve instant maya karıştırılıp kabarması için on dakika kadar bekletilir.
  • Elenmiş unun yarısı yoğurma kabına alınıp, instant mayalı süt, ılık su, zeytinyağı ve tuzu da eklenir.
  • Kalan un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülen hamur bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Tezgahta bir kez daha yoğurulan hamur, hafif unlanarak merdaneyle dikdörtgen şekilde açılır.
  • Her yerine gelecek şekilde siyah zeytin ezmesi sürülüp, irice dövülmüş ceviz serpilir.
  • Uzun kenarı boyunca rulo yapılan hamur tam ortasından uzunlamasına bıçakla ikiye ayrılır.
  • İki parça birbirine dolanarak örgü şekli verilir.
  • Yağlanmış kalıba veya borcam bir tepsiye alınıp, yarım saat daha üzeri örtülerek mayalandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...