Zeytinli Babka Tarifi
Zeytinli Babka Nasıl Yapılır
Zeytinli Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Ilık sütün içinde toz şeker ve instant maya karıştırılıp kabarması için on dakika kadar bekletilir.
- Elenmiş unun yarısı yoğurma kabına alınıp, instant mayalı süt, ılık su, zeytinyağı ve tuzu da eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülen hamur bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Tezgahta bir kez daha yoğurulan hamur, hafif unlanarak merdaneyle dikdörtgen şekilde açılır.
- Her yerine gelecek şekilde siyah zeytin ezmesi sürülüp, irice dövülmüş ceviz serpilir.
- Uzun kenarı boyunca rulo yapılan hamur tam ortasından uzunlamasına bıçakla ikiye ayrılır.
- İki parça birbirine dolanarak örgü şekli verilir.
- Yağlanmış kalıba veya borcam bir tepsiye alınıp, yarım saat daha üzeri örtülerek mayalandırılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.