9 Mayıs 2021 Pazar

LİMONLU GLAZÜRLÜ KEK

Limonlu Glazürlü Kek Tarifi 
Limonlu Glazürlü Kek Nasıl Yapılır 
Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler:
  •  4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
Glazür Malzemeleri:
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi de  eklenip, mikserin düşük ayarı ile bir kez karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
  • Pişme aşamasında ilk 20 dakikada fırının kapağı asla açılmaz ve pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edildikten sonra fırından çıkartılır.
  • Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp servis tabağına alınır. 
  • Pudra şekerine biraz biraz limon suyu eklenip mikserle çırpılarak koyu bir kıvam alması sağlanır.
  • Soğumuş kekin üzerine dökülen glazür donduktan sonra limon dilimleri, çiçek veya meyvelerle süslenerek servis edilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...