Limonlu Glazürlü Kek Tarifi
Limonlu Glazürlü Kek Nasıl Yapılır
Limonlu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
Glazür Malzemeleri:
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip, mikserin düşük ayarı ile bir kez karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
- Pişme aşamasında ilk 20 dakikada fırının kapağı asla açılmaz ve pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edildikten sonra fırından çıkartılır.
- Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp servis tabağına alınır.
- Pudra şekerine biraz biraz limon suyu eklenip mikserle çırpılarak koyu bir kıvam alması sağlanır.
- Soğumuş kekin üzerine dökülen glazür donduktan sonra limon dilimleri, çiçek veya meyvelerle süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.