4 Mayıs 2021 Salı

GÜL SULU SÜTLAÇ

Gül Sulu  Sütlaç Tarifi 
Gül Sulu Sütlaç Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1,5 litre süt 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı sıcak su   
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı:
  • Pirinçlerin üzerine sıcak su eklenerek, suyunu çekip yumuşayana kadar haşlanır.
  • Yumuşayan pirinçler el blenderı ile parçalanır.
  • Pirinçlerin üzerine süt eklenip, sürekli karıştırılarak kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir.
  • İndirmeye yakın toz şekeri de eklenip, şeker eriyene kadar pişirilir.
  • En son gül suyu da eklendikten sonra karıştırılıp kaselere dökülür.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup soğuduktan sonra dövülmüş gültopu eklenerek servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...