29 Mayıs 2021 Cumartesi

EKMEK BALIĞI

Ekmek Balığı Tarifi 
Ekmek Balığı Nasıl Yapılır
Yumurtalı Ekmek Tarifi
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 8-10 dilim ekmek
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı: 
  • Süt, un ve yumurtalar derin bir kap içinde hiç pütür kalmayıncaya kadar el çırpıcısı veya çatalla çırpılır.
  • Karabiber ve gerekirse çok az tuz eklenir.
  • Tercihen bayat ekmekler bir parmak kalınlığında dilimlendikten sonra yumurtalı karışım içinde bir süre bekletilip, sosu içine çekmesi sağlanır.
  • Tavaya zeytinyağı konulup kızdırıldıktan sonra ekmeklerin iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağı alındıktan sonra sıcak veya ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...