Ekmek Balığı Tarifi
Ekmek Balığı Nasıl Yapılır
Yumurtalı Ekmek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- 8-10 dilim ekmek
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Süt, un ve yumurtalar derin bir kap içinde hiç pütür kalmayıncaya kadar el çırpıcısı veya çatalla çırpılır.
- Karabiber ve gerekirse çok az tuz eklenir.
- Tercihen bayat ekmekler bir parmak kalınlığında dilimlendikten sonra yumurtalı karışım içinde bir süre bekletilip, sosu içine çekmesi sağlanır.
- Tavaya zeytinyağı konulup kızdırıldıktan sonra ekmeklerin iki tarafı da çevrilerek kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağı alındıktan sonra sıcak veya ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.