22 Mayıs 2021 Cumartesi

PANCARLI HUMUS

Pancarlı Humus Tarifi 
Pancarlı Humus Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 adet orta boy haşlanmış pancar 
  • Yarım su bardağı tahin 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2-3 diş sarımsak 
  • Yarım limonun suyu 
  • Tuz 
Üzerine: 
  • Haşlanmış nohut, haşlanmış siyah nohut, kuru soğan, kavrulmuş susam, susam, çörekotu, siyah zeytin, taze nane yaprakları, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Pancarlar soyulup, doğrandıktan sonra haşlanır.
  • Haşlanmış nohutların kabukları ayrıldıktan sonra pancarlarla birlikte mutfak robotunda püre haline gelene kadar parçalanır.
  • Tahin, limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarımsaklar da eklenip karıştırılır. 
  • Pürüzsüz bir kıvam alması için gerekirse pancarın haşlama suyundan bir kaç kaşık eklenir.
  • Tabağa alınıp, istenen malzemelerle süslendikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...