Pancarlı Humus Tarifi
Pancarlı Humus Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet orta boy haşlanmış pancar
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Haşlanmış nohut, haşlanmış siyah nohut, kuru soğan, kavrulmuş susam, susam, çörekotu, siyah zeytin, taze nane yaprakları, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Pancarlar soyulup, doğrandıktan sonra haşlanır.
- Haşlanmış nohutların kabukları ayrıldıktan sonra pancarlarla birlikte mutfak robotunda püre haline gelene kadar parçalanır.
- Tahin, limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarımsaklar da eklenip karıştırılır.
- Pürüzsüz bir kıvam alması için gerekirse pancarın haşlama suyundan bir kaç kaşık eklenir.
- Tabağa alınıp, istenen malzemelerle süslendikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.