Mimoza Salatası Tarifi
Mimoza Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 adet patates
- 5 adet havuç
- 5 adet yumurta
- Yarım tavuk göğsü
- Yarım kilogram süzme yoğurt
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 150 gram kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Patatesler ve havuçlar soyulup ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Tavuk göğsü haşlanıp, minik parçalara ayrıldıktan sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
- Yumurtalar haşlanıp, kabukları soyulur.
- Süzme yoğurda mayonez ve tuz eklenip karıştırılır.
- Patatesler, havuçlar ayrı ayrı rendelenip, tuz ve karabiber eklenir.
- Yumurta sarılarından ikisi üzerini süslemek için ayrıldıktan sonra diğer yumurtalarda rendelenip tuzu ve karabiberi eklenir.
- Malzemeleri kat kat yaymak için streç film yayılmış bir kap veya kelepçeli kek kalıbı hazırlanır.
- Hazırlanan karışımlar sırasıyla patates, süzme yoğurt, havuç, süzme yoğurt, tavuk, süzme yoğurt, yumurta, süzme yoğurt, patates, süzme yoğurt ve havuç olacak şekilde malzemeler bitene kadar kat kat yayılır.
- Streç film ile kaplanmış kaba sırasıyla yayılan karışımların üzeri de örtülerek buzdolabında bir kaç saat bekletilir.
- Buzdolabından çıkartılan salata servis kabına ters çevrilip, streç film çıkarılır.
- Salatanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılıp, bir dal dereotu yerleştirilir.
- Ayırdığımız yumurta sarıları da rendelenip, dereotu üzerine mimoza çiçeği şekli verilerek yayılır.
çok şık çok havalı bir salata tarifi
YanıtlaSilTeşekkür ederim, aynı zamanda doyurucu bir salata :) Sevgiler.
YanıtlaSil