Elazığ Tiriti Tarifi
Elazığ Tiriti Nasıl Yapılır
Elazığ Usulü Tirit Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı bulgur
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 demet maydanoz
- 5-6 adet taze soğan
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Kuru soğan küp küp doğranıp zeytinyağı konulmuş tencerede domates salçası da eklenerek kavrulur.
- Pilavlık bulgur da eklenip yağda biraz çevrildikten sonra sıcak su, tuz ve baharatlar da eklenip bulgur yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Çorbaya yakın sulu bir kıvamda olması için gerekirse biraz daha sıcak su eklenebilir.
- İlk sıcaklığı geçince ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve reyhan eklenip karıştırıldıktan sonra soğumadan ılık haldeyken servis edilir.
- İstenirse limon suyu eklenip, asma yaprağıyla birlikte yenilir.
nefis besleyici buram buram anadolu kokan bir tarif bu elinize sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Sil