Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kase incecik doğranmış ıspanak yaprağı
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Zeytinyağı konulmuş tavada incecik kıyılmış kuru soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
- Rendelenmiş havuçlarda eklenip, yumuşayana kadar kavrulur.
- Sarımsak rendesi eklenip, biraz çevrildikten sonra olabildiğince ince kıyılmış ıspanak yaprakları da eklenir.
- Dört su bardağı sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
- Terbiyesi için bir kasede un, yumurta ve yoğurt iyice karıştırılır.
- Kaynamakta olan tencereden sıcak çorbanın sulu kısmından bir kaç kepçe alınıp terbiye ılık hale getirilir.
- Karıştırılarak tencereye ilave edilir.
- Çorbanın kıvamı kontrol edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Tuzu da eklendikten sonra çorbanın üstüne yağda çevrilmiş kırmızı pul biber dökülerek, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.