22 Mart 2021 Pazartesi

TERBİYELİ HAVUÇLU ISPANAK ÇORBASI

Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi 
Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kase incecik doğranmış ıspanak yaprağı 
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 6 su bardağı sıcak su 
  • Tuz 
Terbiyesi için: 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı un 
Üzerine: 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
Yapılışı: 
  • Zeytinyağı konulmuş tavada incecik kıyılmış kuru soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  • Rendelenmiş havuçlarda eklenip, yumuşayana kadar kavrulur.
  • Sarımsak rendesi eklenip, biraz çevrildikten sonra olabildiğince ince kıyılmış ıspanak yaprakları da eklenir.
  • Dört su bardağı sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak  pişirilir.
  • Terbiyesi için bir kasede un, yumurta ve yoğurt iyice karıştırılır.
  • Kaynamakta olan tencereden sıcak çorbanın sulu kısmından bir kaç kepçe alınıp terbiye ılık hale getirilir.
  • Karıştırılarak tencereye ilave edilir.
  • Çorbanın kıvamı kontrol edilip, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Tuzu da eklendikten sonra çorbanın üstüne yağda çevrilmiş kırmızı pul biber dökülerek, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...