Lorlu Rulo Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 6 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram tereyağı
- 250 gram kaşar loru
- 1 demet dereotu
- Karabiber
Üzerine:
- Derin bir kabın içine unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır.
- Ilık su, süt, zeytinyağı ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için bekletilir.
- Tezgahta yoğurulan hamur merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır.
- Tereyağının yarısı hamurun üzerine sürülüp hamur ikiye katlanır.
- Kalan tereyağı da sürülüp, hamur tekrar ikiye katlanarak merdane ile ince uzun açılır.
- Hamurun üzerine lorlu, dereotlu iç malzemesi yayılıp, uzun kenarından başlanarak rulo yapılır.
- Rulodan yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimler kesilip, kenarları susama bulanır.
- Dilimler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.