20 Mart 2021 Cumartesi

LORLU RULO ÇÖREK

Lorlu Rulo Çörek Tarifi
Lorlu Rulo Çörek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 6 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 50 gram tereyağı 
İç Malzemesi:
  • 250 gram kaşar loru 
  • 1 demet dereotu 
  • Karabiber 
Üzerine:
  • Susam
Yapılışı: 
  • Derin bir kabın içine unun yarısı, instant maya, toz şeker ve tuz eklenip karıştırılır.
  • Ilık su, süt, zeytinyağı ve kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için bekletilir.
  • Tezgahta yoğurulan hamur merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Tereyağının yarısı hamurun üzerine sürülüp hamur ikiye katlanır.
  • Kalan tereyağı da sürülüp, hamur tekrar ikiye katlanarak merdane ile ince uzun  açılır.
  • Hamurun üzerine lorlu, dereotlu iç malzemesi yayılıp, uzun kenarından başlanarak rulo yapılır.
  • Rulodan yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimler kesilip, kenarları susama bulanır.
  • Dilimler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...