12 Mart 2021 Cuma

KURU MANTI

Kuru Mantı Tarifi 
Kuru Mantı Nasıl Yapılır 
Düğün Mantısı Tarifi
Malzemeler: 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 4 su bardağı un
Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir kaba elenir.
  • Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, su ve karbonat da eklenip, yoğurulur.
  • Tuz ve unun kalanı da azar azar eklenerek yoğurulur.
  • Üstü örtüldükten sonra on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hafif unlanmış tezgahta merdane ile orta kalınlıkta açılıp, kare kare kesilir.
  • Kareler kapatılıp, hazırlanan mantılar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
  • Mantılar iki üç ay boyunca bozulmadan saklanabildiğinden genellikle sahurda yenilmesi için ramazan ayı öncesinde veya çok miktarda önceden yapılıp düğün yemeklerinde yoğurtlanarak da tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...