Kuru Mantı Tarifi
Kuru Mantı Nasıl Yapılır
Düğün Mantısı Tarifi
Malzemeler:
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
Yapılışı:
- Unun yarısı derin bir kaba elenir.
- Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, su ve karbonat da eklenip, yoğurulur.
- Tuz ve unun kalanı da azar azar eklenerek yoğurulur.
- Üstü örtüldükten sonra on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hafif unlanmış tezgahta merdane ile orta kalınlıkta açılıp, kare kare kesilir.
- Kareler kapatılıp, hazırlanan mantılar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
- Mantılar iki üç ay boyunca bozulmadan saklanabildiğinden genellikle sahurda yenilmesi için ramazan ayı öncesinde veya çok miktarda önceden yapılıp düğün yemeklerinde yoğurtlanarak da tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.