5 Mart 2021 Cuma

DEREOTLU POĞAÇA

Dereotlu Poğaça Tarifi 
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1,5 paket kabartma tozu 
  • 1 demet dereotu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 3,5 su bardağı un 
İç malzemesi:
  • 250 gram beyaz peynir veya lor
  • Dereotu
Yapılışı: 
  • Yumurtalardan birinin sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp, peynirli dereotlu iç malzemesi konularak kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...