Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İç malzemesi:
- Yumurtalardan birinin sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, peynirli dereotlu iç malzemesi konularak kapatılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.