Kuru Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı kışlık domates sosu
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet kuru acı biber
- 1 litre sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru börülceler, bir gece önceden suyun içinde bekletilip, ertesi gün suyu süzülür.
- Tencerede kaynayan su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar, pembeleşene kadar kavrulur.
- Kışlık domates sosu, sivri biberler ve iki üç parçaya bölünmüş acı kuru biberler de eklenir.
- Yıkanıp süzülmüş bulgur da eklenerek biraz kavrulur.
- Haşlanmış kuru börülceler, tuz ve sıcak su da eklenip, göz göz olup pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
Ellerinize sağlık. Harika görünüyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler.
YanıtlaSil