24 Mart 2021 Çarşamba

LİDAKİ TAVA

Lidaki Tava Tarifi 
Lidaki Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram lidaki 
  • 1 su bardağı mısır unu 
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
Yapılışı: 
  • Bol su altında balıkların içi temizlenip, kağıt havlu üzerinde suyunun süzülmesi için bekletilir.
  • Mısır ununa tuz eklenip, balıkların iki tarafı da iyice unlanır.
  • Tavaya biraz zeytinyağı konulup, kızdırılır.
  • Fazla unu silkelenen balıklar tavaya sıralanır.
  • İki tarafı da çevrilerek iyice kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı aldırılıp, sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...