Sebzeli Tepsi Çöreği Tarifi
Sebzeli Kek Tarifi
Tuzlu Kek tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 250 gram beyaz peynir
- 4 adet patates
- 4 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2-3 adet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Susam
Yapılışı:
- Patatesler ve havuçlar soyulup, olabildiğince minik küpler halinde doğranıp, tencereye alınır.
- Üzerini geçecek kadar su eklenip, yumuşayana kadar pişirildikten sonra suyu süzülüp soğuması için bekletilir.
- Çekirdekli kısımları çıkartılmış kapya biberler, taze soğanlar ve maydanoz da doğranır.
- Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.
- Yumurtalar, süt, yoğurt ve zeytinyağı el çırpıcısı ile karıştırılır.
- Kabartma tozu, karabiber, tuz ve un da eklenip koyu kıvamlı bir hamur yapılır.
- Küp küp doğranmış beyaz peynirler ve sebzelerde karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına yayılan hamurun üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında önce üstü sonra da alt rafa alınarak altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.