25 Mart 2021 Perşembe

PORTAKALLI REZENE

Rezene Tarifi 
Kök Rezene Yemeği Tarifi 
Fennel Yemeği Tarifi 
Finokyo Yemeği Tarifi
Malzemeler: 
  • 1-2 adet kök rezene 
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Köke yakın bir yerden rezenenin dalları kesilip, taze yeşil dal  ve yaprak kısımları ayrılır.
  • Rezenenin kök kısmı istenen şekilde doğranır.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Rezenenin dilimlenmiş kök kısımları, doğranmış havuç, patates ve kapya biberler de eklendikten sonra yağda biraz çevrilir.
  • Rezenenin yeşil kısımları, portakal suyu, su ve tuzu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateş üzerinde yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...