Rezene Tarifi
Kök Rezene Yemeği Tarifi
Fennel Yemeği Tarifi
Finokyo Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1-2 adet kök rezene
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet portakalın suyu
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Köke yakın bir yerden rezenenin dalları kesilip, taze yeşil dal ve yaprak kısımları ayrılır.
- Rezenenin kök kısmı istenen şekilde doğranır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Rezenenin dilimlenmiş kök kısımları, doğranmış havuç, patates ve kapya biberler de eklendikten sonra yağda biraz çevrilir.
- Rezenenin yeşil kısımları, portakal suyu, su ve tuzu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateş üzerinde yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.