14 Şubat 2021 Pazar

LİMONLU PAVLOVA

Limonlu Pavlova Tarifi 
Limonlu Pavlova Nasıl Yapılır
Pavlova  Malzemeleri:
  • 6 adet yumurtanın beyazı 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 3 çay kaşığı dolusu buğday nişastası 
  • 1 çay kaşığı sirke 
Pavlova Yapılışı: 
  • Yumurtalar bir gece önceden buzdolabından çıkartılıp, oda sıcaklığında bekletilir.
  • Yumurtaların beyazının içine bir damla bile sarısından karıştırılmadan sarısı ve beyazı iki ayrı kaba ayrılır.
  • Yumurta beyazları mikserle önce yavaş, köpürmeye başladıktan sonra da kıvam alana kadar orta hızda çırpılır.
  • Yumurta akları biraz koyulaşınca toz şeker yemek kaşığı ile azar azar eklenerek, hiç durmadan şeker iyice eriyip hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpılır.
  • Nişasta ve sirke de eklenip, çırpmaya devam edilir.
  • İyice kıvam alıp koyulaşınca daha önceden istenen şeklin çizildiği yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküldükten sonra şekil verilir.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırına konulup, fırının derecesi hemen 120 dereceye düşürülür.
  • 120 derece fırında yaklaşık 1,5 saat beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Piştikten sonra fırının kapağı aralanıp tahta bir kaşık kapağa sıkıştırılarak bir saat kadar  da neminin gitmesi için fırından çıkartılmadan bekletilir.
  • Fırından çıkartılan pavlovanın altındaki yağlı kağıt çıkartılıp, servis tabağına alınır.
  • Orta kısmına biraz bastırılarak, oluşan boşluk limonlu krema ile doldurulur.
  • İstenen meyvelerle (portakal, kumkuat, yaban mersini, güvem) süslenerek hemen servis edilir.
Üst Krema Malzemeleri:
  • Yarım litre süt 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 2 adet limonun suyu 
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 poşet krem şanti 
  • 1 çay bardağı süt 
Kremanın Yapılışı: 
  • Nişasta, un ve toz şeker tencerede karıştırılır.
  • Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
  • Muhallebi soğuyunca tereyağı da eklenip, mikserle karıştırılır.
  • Krem şantiye soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
  • Limonlu krema krem şanti ile karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
  • Krema soğumuş pavlovanın üzerine yayılıp, istenen meyve vb. ile süslenip hemen servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...