Limonlu Pavlova Tarifi
Limonlu Pavlova Nasıl Yapılır
Pavlova Malzemeleri:
- 6 adet yumurtanın beyazı
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 çay kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 çay kaşığı sirke
Pavlova Yapılışı:
- Yumurtalar bir gece önceden buzdolabından çıkartılıp, oda sıcaklığında bekletilir.
- Yumurtaların beyazının içine bir damla bile sarısından karıştırılmadan sarısı ve beyazı iki ayrı kaba ayrılır.
- Yumurta beyazları mikserle önce yavaş, köpürmeye başladıktan sonra da kıvam alana kadar orta hızda çırpılır.
- Yumurta akları biraz koyulaşınca toz şeker yemek kaşığı ile azar azar eklenerek, hiç durmadan şeker iyice eriyip hiç pütür kalmayıncaya kadar mikserle çırpılır.
- Nişasta ve sirke de eklenip, çırpmaya devam edilir.
- İyice kıvam alıp koyulaşınca daha önceden istenen şeklin çizildiği yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküldükten sonra şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırına konulup, fırının derecesi hemen 120 dereceye düşürülür.
- 120 derece fırında yaklaşık 1,5 saat beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Piştikten sonra fırının kapağı aralanıp tahta bir kaşık kapağa sıkıştırılarak bir saat kadar da neminin gitmesi için fırından çıkartılmadan bekletilir.
- Fırından çıkartılan pavlovanın altındaki yağlı kağıt çıkartılıp, servis tabağına alınır.
- Orta kısmına biraz bastırılarak, oluşan boşluk limonlu krema ile doldurulur.
- İstenen meyvelerle (portakal, kumkuat, yaban mersini, güvem) süslenerek hemen servis edilir.
Üst Krema Malzemeleri:
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Kremanın Yapılışı:
- Nişasta, un ve toz şeker tencerede karıştırılır.
- Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Muhallebi soğuyunca tereyağı da eklenip, mikserle karıştırılır.
- Krem şantiye soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Limonlu krema krem şanti ile karıştırılıp, buzdolabında bekletilir.
- Krema soğumuş pavlovanın üzerine yayılıp, istenen meyve vb. ile süslenip hemen servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.